Leena Makkonen

Nimi Leena Makkonen
Ikä 33 v.
Asuinpaikka Mikkeli
Koulutus Liikunnanohjaaja amk
Golfvalmentaja Mikael Mustonen
Fysiikkavalmentaja Ville Vaimala
Mental-valmentaja Toni Lillman
Lempimaila 56-asteinen wedge

“Hetki kerrallaan,
kohti unelmaa”

Bio

Aloitin golfin pelaamisen vuonna 2000 Mikkelissä ollessani 14-vuotias. Ensimmäiset vuodet pelasin omaksi ilokseni perheen kanssa, uinti vei silloin suurimman osan ajastani. Kun veljeni vei minut tutustumaan junioriharjoituksiin, laji alkoi kiinnostaa toden teolla. Uinnissa altaan kaakeleiden katselu alkoi jo hieman pitkästyttää, joten golf tarjosi mukavaa vaihtelua. Lukioon siirtyessä uinti jäi ja golf tuli tilalle. Juniorivuosina kävin pelaamassa muutamia kilpailuita, mutta varsinaisen kilpauran aloitin aikuisten sarjoissa vuonna 2008 Finnish Tourilla.

Amatöörivuosina 2008 – 2014 Finnish Tourilla sijoituin kolmesti palkintopallille. Paras amatöörivuosi oli 2013, jolloin sijoituin Finnish Amateur Rankingissa yhdeksänneksi. Silloin sijoituin mm. Lyöntipeli SM-kilpailuissa seitsemänneksi ja reikäpeli SM-kilpailuissa neljänneksi. Parhaat ulkomaan saavutukset amatöörina on voitot Viron avoimissa vuonna 2012 ja Luxemburgin avoimissa 2013.

Vuonna 2014 syksyllä osallistuin ensimmäistä kertaa Naisten Euroopan Tourin karsintoihin, josta sain pelipaikan Naisten Haastajakiertueelle, Let Access Seriesille. Siirryin ammattilaiseksi karsintojen jälkeen, tammikuussa 2015.

Vuosina 2015, 2016 ja 2017 uusin joka vuosi pelioikeuden Let Access Seriesille rankingin kautta. Paras ranking sijoitukseni tähän mennessä on vuodelta 2015, jolloin sijoituin sijalle 21. Muita parhaita saavutuksia ammattilaisuralta tähän mennessä ovat Borås Ladies Openin 6 sija (2015), Credit Gate24 Hamburg Open 10 sija (2015) ja Azores Ladies Open 14 sija (2016)

Olen valmistunut Liikunnan ohjaajaksi (AMK) vuonna 2008 ja työskennellyt sekä yläkouluissa että lukiossa Liikunnan ja terveystiedon opettajana vuosina 2008-2014. Vuosina 2008-2011 toimin myös uintivalmentajana.

Ammattilaisena ollessa, ja kilpailuiden sen mahdollistaessa, olen toiminut myös valmentajana Savon Golftiimin valmennusryhmissä, ohjaajana juniorigolfin puolella sekä pitänyt erilaisia klinikoita klubipelaajille.

Vapaa-ajalla tykkään olla perheeni ja ystävien seurassa, katsella leffoja ja nauttia hyvästä ruuasta. Kesällä, jos vain ajan salliessa tykkään olla veden äärellä, kun taas talvisin pidän erityisesti laskettelusta.

Tulevaisuuden tavoitteena on vakiinnuttaa paikka Naisten pääkiertueella, Ladies European Tourilla.