Uusi kausi, uudet kuviot

On jotenkin vaikea uskoa, että nyt on jo huhtikuu 2018 ja uusi kausi on aloitettu viime viikolla Ranskassa. Aina yllättää, kuinka aika vain etenee etenemistään. Tammikuun loppupuolella, lomalta palatessa ja treeniä aloittaessa, oli ehkä ensimmäistä kertaa koko golfuran aikana hyvin selkeä olo siitä, mitä tulevaisuudelta haluan. Tuloksellisesti minulla oli takana kaksi hyvin samanlaista kautta. Kaudet eivät olleet sisältäneet mitään huippuhyviä kisoja, mutta kuitenkin olin pelannut itselleni molemmilla kausilla täyden pelioikeuden seuraavalle kaudelle Letas kiertueelle. Olen kunnianhimoinen ihminen ja haluan kehittyä ja edetä eteenpäin koko ajan. Minulle ei riitä, että voin sanoa olevani golfammattilainen vaan haluan olla myös menestyvä sellainen. Tämän myötä oli muutoksien aika.

Käytännössä koko kilpagolfurani ajan olen työskennellyt Jarnon kanssa ja yhteistyö on ollut hyvää. Saan kiittää Jarnoa siitä, että ylipäätänsä pelaan tällä hetkellä ammattilaisena. Hän oli niitä ensimmäisiä ihmisiä, joka istutti mieleeni ajatuksen ammattilaisuudesta. Yhteistyövuosia on jo kertynyt melkein kymmenen ja sinä aikana me molemmat olemme kasvaneet, minä pelaajana ja Jarno valmentajana. Olin jo pitkään miettinyt erilaisia muutosvaihtoehtoja, mutta aiemmin en ollut valmis niitä tekemään. Nyt kuitenkin vuoden vaihteen aikana palaset loksahtivat paikalleen. Ammattilaispelaajan valmentajana oleminen on hyvin aikaa vievää ja se vaatii paljon. Kun tulokset eivät ole toivottuja, on työskentely vielä raskaampaa. Kun nämä kaikki asiat laitetaan yhteen, tulimme Jarnon kanssa siihen lopputulokseen, että hän jatkaa vain svingivalmentajanani ja konsultoin muita valmentajia muissa golfiin liittyvissä kysymyksissä. Svingini on kehittynyt joka vuosi eteenpäin, joten on turhaa lähteä vaihtamaan hyvää juttua. Toisaalta taas lähipelini, wedge-peli, chippaaminen ja puttaaminen ei ole kehittynyt eteenpäin toivotulla tavalla ja tähän pyrin saamaan muutosta tällä päätöksellä.

Nyt takana on reilut kolme kuukautta treenejä uudella systeemillä ja en ole katunut tammikuussa tehtyjä päätöksiä yhtään. Päinvastoin, jotenkin päätöksen myötä, omat ajatukset ovat selkeytyneet päivä päivältä. Voin sanoa oikeasti tällä hetkellä seisovani täysin omien jalkojeni päällä ja pelaan ainoastaan vain itselleni. En tarkoita, ettenkö aiemmin olisi ollut itsevarma ja tehnyt tätä vain itselleni, mutta nyt jotenkin uskallan kuunnella itseäni paremmin. Pystyn tekemään päätöksiä paremmin, liittyen sitten harjoitteluun, kentällä olemiseen tai ihan vain elämiseen. Jo viime kesänä otin itselleni johtoajatukseksi ”ole oma itsesi” ja nyt todella voin olla oma itseni jokaisessa tilanteessa.

Leena

Vastaavia artikkeleita

Ei näytettäviä artikkeleita

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *