Tapahtui Genevessä

Yleisesti ottaen minulla ei ole ollut suurempia ongelmia matkustaessa, mutta jostain syystä tänä vuonna on sattunut kaikenlaista. Isoimpana asiana golfmailojen palaminen Tsekeissä (Jep, kyllä luit aivan oikein 🙂 )ja pienempinä asioina hotellihuoneiden vaihtamista. Viime viikolla Genevessä oli kuitenkin yksi tapahtumarikkaimmista päivistä ja ajattelin jakaa sen myös teille.

Lähdimme liikenteeseen Suomessa neljän aikoihin aamulla, joka oli siis Ranskan aikaa kolmen aikaan aamulla. Suomen päässä kaikki meni hienosti. Hieman jännitettiin, mitä Lufthansa sanoo golfbägin kulkettamisesta, mutta tällä kertaa tavaroiden checkkaamisen kanssa ei ollut ongelmia. Matkustan pelkällä lentolaukulla, joten golfbägi menee yleensä lippuun kuuluvana laukkuna, ilman lisämaksua. Näin siis tällä kertaa. Turvatarkastuksen jälkeen suuntasimme aamiaiselle, jossa aloin tarkastella tarkemmin lippuani. Yllätykseksi huomasin vaihtoajan olevan Frankfurtissa vain noin 55 minuuttia. Jo siinä vaiheessa mieleen alkoi hiipiä, näinkö tästä tulisikaan niin helppo matka. Yleensä, kun varaan lentoja, pidän huolen vaihtoajan pituudesta, joka olisi hyvä olla vähintään 1h 15min. Jotenkin epähuomiossa en ollut tätä tarkistanut varausta tehdessä. Kone lähti ja laskeutui ajallaan Frankfurttiin ja ehdimme hyvin vaihtaa konetta. Mielessä kävi golfbägit. Näinköhän ne ehtivät mukaan koneeseen? Siihen ei voinut enää tässä vaiheessa vaikuttaa, joten ei muuta kuin istumaan koneeseen. Saavuimme Geneveen ajallaan kello 10.05 ja kävelimme suoraan erikoismatkatavaroiden hihnan luokse. Paikalla oli myös muita kisaan tulevia golffareita, jotka olivat myös hakemassa mailojaan. Huoli alkoi viimeistään siinä vaiheessa, kun toiselta lennolta tulleen pelaajat saivat mailansa 10 minuutin sisällä ja meidän mailoja ei kuulunut. 45 minuutin odotuksen jälkeen luovutimme ja lähdimme tekemään ilmoitusta hävinneistä matkatavaroista. Tässä vaiheessa tajusimme mahdollisuuden, että emme välttämättä ehdi pelaamaan harjoituskierroksia tai pahimmassa tapauksessa joudumme pelaamaan lainamailoilla itse kilpailun. Iloksemme mailat oli kuitenkin jo paikallistettu ja ne oli laitettu tulemaan Frankfurtista seuraavalla lennolla Geneveen. Lento olisi perillä puoli kahden aikoihin, jota päätimme jäädä odottamaan lentokentälle. Näin varmistimme, että saamme mailat varmuudella tämän päivän aikana. Haasteet eivät loppuneet kuitenkaan tähän. Olimme varanneet klo 12.00 lähtevän kyydin lentokentältä hotellille, mutta tässä vaiheessa emme sitä voineet käyttää. Suunnitelma B käyttöön eli taksi. Ajattelimme olla fiksuja ja käydä kyselemässä jo hintoja etukäteen taksikuskeilta. Hinnaksi saimme 60€, joka kuulosti hyvältä. Isoa harmia ei ole siis sattunut. Mailat olivat jääneet matkalle, mutta saisimme ne kahden tunnin päästä ja kuluja tuli ainoastaan 30€ per pää lisää. Pahemminkin olisi voinut tapahtua, joten lähdimme hyvillä mielin lounaalle.

Mailat tulivat seuraavalla lennolla ja lähdimme tyytyväisinä taksijonoon. Nyt kuitenkin hinta oli nousut. Uusi hinta hotellille olisi vähintään 100€!?! Matka kestäisi noin 15-20min, joten olisi aika kallis minuuttitaksa. Emme olleet missä nimessä halukkaita maksamaan niin paljon. Ei auttanut muu kuin lähteä etsimään Uber kuljetusta. En ollut koskaan käyttänyt kyseistä palvelua, mutta netin mukaan kyyti pitäisi maksaa huomattavasti vähemmän ja kuljettajia pitäisi löytyä lentokentän alueelta. Onneksi meitä oli kaksi, yksin en olisi ehkä uskaltanut lähteä kenen tahansa kyytiin. Monien vaiheiden jälkeen löysimme itsellemme kuski ja hinnasta päästiin yhteisymmärrykseen. Jos minulla olisi ollut hieman enemmän pelisilmää hinnasta sovittaessa olisimme päässeet alle 50€, mutta olihan tuokin hinta halvempi kuin normaali taksi. Lopulta pääsimme perille golfkentälle vähän ennen kolmea. Mutta vielä tähänkään ei päivän haasteet loppuneet. Olin varannut meille puhelimitse toiselle harjoituspäivälle lähtöajan, mutta yllätykseksi paikallinen caddiemaster ei löytänyt koko aikaa. Sain asian selvitettyä ja meille luvattiin, alkuperäisen sopimuksen mukaan, seuraavalle päivälle ensimmäinen lähtö.

Lähdimme lämmittelemään rangelle ensimmäistä harjoituskierrosta varten. Alkuperäinen suunnitelma oli pelata 9 reikää ja lähteä sen jälkeen lepäämään hotellille pitkän päivän jälkeen. Seuraavan päivän sääennuste ei näyttänyt kuitenkaan parhaalta mahdolliselta ja ukkoset olivat mahdollisia. Jos siis haluaisimme varmuudella saada pelattua koko kentän läpi kertaalleen ennen kisaa, olisi tehtävä tänään. Lähdimme kierrokselle puoli viiden aikoihin ja päätimme kierroksen vähän vaille yhdeksän auringon laskiessa. Viimeisten lähestymisien alastuloa ei edes nähnyt enää kunnolla. Olimme edelleen samoilla silmillä ja tässä vaiheessa olimme olleet hereillä yli 12 tuntia. Pääsimme kuin pääsimme hotellille ilman ongelmia. Nopeasti tavarat hotellihuoneeseen ja äkkiä syömään hotellin alakertaan. Kuulemma keittiö menisi kiinni 10 minuutin sisällä. Se vielä olisi puuttunut, että emme olisi saaneet illallista pitkän päivän päätteeksi. Keittiö oli kuitenkin auki ja saimme syötyä hyvät pastat. Päivän kuitenkin kruunasi jälkiruuan odottelu ja siihen liittyvä keskustelu paikallisen tarjoilijan kanssa. Ehkä pieni kielimuuri vallitsi meidän välissä, vai mitä mieltä olet?

Halusin tiedustella olisiko jälkiruokani tulossa paikoin.

”Is my desert coming?”

Tarjoilija katsoo minua ja vastaa:

”Okey”

Katson hölmistyneenä Tiia ja kysyn uudestaan tarjoilijalta

”Is my desert coming?”

Jälleen sama vastaus:

”Okey”

Selvästikään tarjoilija ei aivan ymmärtänyt kysymystä oikein. Tämä oli meille viimeinen niitti. Katsoin Tiiaa ja pokkani petti aivan täysin ja sitä myötä myös Tiian pokka petti. Nauroimme kippurassa pöydässä ja tarjoilijaa katsoo meitä ihmeessään ja vähän noloja. Yritin saada naurun lomassa sanottua tarjoilijalle, että emme naura hänelle vaan meillä on ollut pitkä päivä, mutta en tiedä ymmärsikö hän sitäkään. Täytyy vain toivoa, ettei tarjoilijan itseluottamus saanut isoa kolahdusta. Lopulta sain herkullisen jälkiruokani ja nukkumaan pääsin puoli 12 aikoihin, reilun 20 tunnin valvomisen jälkeen. Ei ehkä täydellinen ensimmäinen matkustus / harjoituspäivä, mutta kaikesta selvittiin. 🙂

Mukavaa syksyn jatkoa kaikille!

-Leena

 

Vastaavia artikkeleita

Ei näytettäviä artikkeleita

One comment on “Tapahtui Genevessä”

  1. Minna V

    Kiitos Leena mmellusten jaosta, tosiaankin matkustaminen on välillä ihmeellistä😉 Hyviä pelejä sinulle!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *