Leena

Motto:
Kovalla työllä kohti unelmaa, hymyä unohtamatta

Uima-altaalta viheriölle

Aloitin golfin pelaamisen Mikkelissä vuonna 2000, jolloin olin 14-vuotias. Greencard-kurssin pro muistaa varmaan vieläkin kuinka rämmin metsässä pallon kanssa! Kortin kuitenkin sain ja tuli golfin pelaamiseen syttyi.

Siihen aikaan uinti vei suurimman osan ajastani, ja ensimmäiset vuodet pelasinkin omaksi ilokseni perheen kanssa. Veljeni vei minut tutustumaan ensimmäisiin junioriharjoituksiin ja laji alkoi kiinnostamaan todenteolla. Uinnissa altaan kaakeleita oli katseltu jo tarpeeksi, joten golfin erilaisuus viehätti. Lopulta uinti jäi taka-alalle ja golf tuli selkeäksi ykköslajiksi.

Kävin pelaamassa juniorina muutamia Alue-Tour kilpailuja, mutta varsinaisen kilpailemisen aloitin vuonna 2008 Finnish Tourilla. Samoihin aikoihin valmistuin Haaga-Helia Ammattikorkeakoulusta Liikunnanohjaajaksi, mutta oli kuitenkin selvää, että golf pysyisi mukana matkassa.Valmistuttuani muutin takaisin Mikkeliin ja samaan aikaan Mikkeliin muutti myös uusi pro, Jarno Hovila. Aloitimme heti yhteistyön, jonka myötä sain harjoitteluun uutta puhtia.

Nimi Leena Makkonen
Ikä 31 v.
Asuinpaikka Mikkeli
Koulutus Liikunnanohjaaja amk
Golfvalmentaja Jarno Hovila
Fysiikkavalmentaja Tatu Peltonen, Tommi Ojanen
Mental-valmentaja Toni Lillman
Lempimaila 56-asteinen wedge
Yhteistyömme Jarnon kanssa jatkuu edelleen ja olen erittäin tyytyväinen siitä, kuinka olen kehittynyt joka vuosi eteenpäin. Jarnolla on loistava taito viedä pelaajaa eteenpäin.

Vuosina 2008 – 2014 pelasin Finnish Touria, jossa pääsin kolmesti palkintopallille. Paras amatöörivuosi oli 2013, jolloin sijoituin Finnish amateur rankingissa yhdeksänneksi. Silloin sijoituin mm. lyöntipelin SM-kilpailuissa seitsemänneksi ja reikäpelin SM-kilpailuissa neljänneksi. Jokaiseen amatöörikauteen sisältyi myös ulkomaan kilpailuja, joissa parhaimmat saavutukset olivat voitot Amatöörimestaruuskilpailuissa Virossa 2012 ja Luxemburgissa 2013. Kaikkina amatöörivuosina olin myös mukana työelämässä, mm. liikunnanopettajana yläkouluissa ja lukioissa ja pidin harjoituksia niin uimaseurassa kuin golfseuroissa.

Syksyllä 2014 oli aika laittaa uusi vaihde silmään, ja lähdin mukaan Naisten Euroopan Tourin karsintoihin. Karsinnoista saavutin paikan Let Access Seriesille kaudelle 2015. Ammattilaiseksi siirryin tammikuussa 2015.