Laita silmät kiinni ja luota

Viimeisin kilpailuni oli viime viikolla Ranskassa, Strasbourgissa. Siellä kotiin tuomisina tuli T13 sijoitus sekä monia uusia henkilökohtaisia ennätyksiä. Pelasin viimeisenä päivänä -5 tuloksen, joka on tähän mennessä koko golfurani paras kierros. Kierroksen siivittämänä pelasin kilpailun kokonaistuloksen -3, joka on myös total ennätykseni. Kaiken kukkuraksi viimeinen kierros oli puhdas bogeyfree kierros. Tyytyväisyyden tunnetta lisäsi vielä se, että nousin viimeisenä päivänä 26 sijaa ylöspäin tuloslistalla. Vaikka kilpailusta on kulunut jo muutama päivä, tulee silti sitä ajatellessa iso hymy huulille. Tällaisessa tilanteessa on kuitenkin hyvä palata miettimään ajatuksia, joita harkka- ja kisapäivien aikana oli ja pyrkiä ottamaan kaiken positiivisen mukaan seuraaviin kisoihin. Hyvän pelin resepti kannattaa laittaa muistiin.

Kaikki lähti liikkeelle harjoituspäivistä. Fiilikseni ei ollut mikään paras mahdollinen ensimmäisenä päivänä, omat ajatukset harhailivat ja focuksen pitäminen oikeissa asioissa oli vaikeaa. Sain kuitenkin muilta paikalta olijoilta hyvän muistutuksen siitä, kuinka tärkeää on mennä reissuissa omia reittejä pitkin ja tehdä juuri niin kuin itsestä parhaaksi tuntuu. Tämä terävöitti mieltäni. Toinen käänteen tekevä hetki oli toisena harkkapäivänä tekemäni puttitreeni. Treenissä tarkoitus oli harjoitella puttien vauhteja ja osa puteista putattiin silmät kiinni. Yllätykseksi huomasin, että silmät kiinni putit olivatkin niitä parhaita putteja. Putit osuivat loistavasti lapaan ja lähtivät pyörimään tasaisesti, myöskin vauhti oli kohdallaan. Siinä kohtaa pysähdyin hetkeksi miettimään pelaamistani. Olisiko kyse tosiaan siitä, että taidot ja lyönti on olemassa, mutta en vain itse anna sen tulla esiin. Puttitreenin jälkeen tein päätöksen. Päätin lyödä kisassa rentoja lyöntejä, joissa luottaisin täysin tekemiseeni. Helppoa se ei tulisi olemaan, mutta tein tästä päätavoitteen kisakierroksille, jossa halusin ehdottomasti pysyä. Näin jälkikäteen voinkin todeta päässeeni aika hyvin tavoitteeseen  ;).

Ranskan kolmannella kierroksella otin vihdoin käsijarrun pois päältä ja annoin mennä. Kun käsijarru oli pois päältä, pystyin näkemään kentällä positiivisia asioita myös hankalista paikoista. Vaikka tein muutamia virheitä kierroksen aikana, eivät ne haitanneet, koska luotto omaan tekemiseen oli niin kova. En kuitenkaan usko, että olisin päässyt näihin fiiliksiin ilman harkkapäivien oivalluksia. Tämän lajin parissa yllättää aina, kuinka pienestä asioista jutut on yleensä kiinni.

Ranskan kilpailu antoi paljon itseluottamusta, minkä uskon siivittämän eteenpäin tällä kaudella vielä hienompiinkin suorituksiin. Nyt on kuitenkin aika levätä muutama päivä ja nauttia juhannuksesta.  Seuraava kilpailuni on Ruotsissa heinäkuun alussa.

 

Mukavaa juhannusta kaikille!

 

Leena

Vastaavia artikkeleita

Ei näytettäviä artikkeleita

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *