Kylmästä lämpimään ja takaisin

Hyvää tätä vuotta kaikille! Toivottavasti kaikilla oli antoisa joulun aika perheen ja ystävien parissa.

Itselläni joulu meni nopsasti ohi. Asiaan varmasti vaikutti se, että koneeni laskeutui Marokon reissulta aattoyönä ja kotona oltiin vasta aamu neljän aikoihin. Moni voi siis uskoa, että joulun pyhät menivät osittain kisareissusta palautuessa. Ehdin jo hieman palautumaan kisasta jo Marokosta, mutta kyllähän täyteen palautumiseen ja nollaamiseen tarvitsee läheiset ihmiset ympärilleen. Tärkeä on myös päästä juttelemaan asioista valmentajien kanssa. Itse pääsin purkamaan kisaa jo puhelimitse Marokosta valmentajien kanssa, mutta lopullisesti kisa laitetaan pakettiin ensimmäisissä harjoituksissa tämän vuoden puolella.

Niin karsinnat, miten ne sitten menikään. Noh, tavoitteeseen ei päästy mutta reissusta jäi kuitenkin paljon positiivisia asioita käteen. Ennen karsintoihin lähtöä koin olevani hyvässä kunnossa ja valmis koitokseen. Tässä en ollut väärässä. Ensimmäinen kierros (tulos -2) osoitti, että kaikki palaset olivat kohdallaan hyvän tuloksen tekemiseen. Kulmakiveksi nousi kuitenkin se, kuinka saisin itsestäni parhaimman irti. Vielä toinenkin päivä meni ihan mallikkaasti. Yhteistuloksella par oli ihan mukavasti vielä kisassa mukana. Jälleen kerran sai kuitenkin huomata kuinka pienistä asioista golfissa on kyse, kun puhutaan kilpapelaamisesta.  Kilpapelaamisessa ei ole kyse hyvästä tekniikasta vaan aivan muista asioista. Hyvä tekniikka luo tietenkin pohjan hyvälle tulokselle, mutta kentällä on kyse muista asioista. Kuinka pelaaja reakoi eritilanteisiin, millaisia päätöksiä kentällä tekee ja kuinka epäonnistumisista pystyy nousemaan ylös. Nämä asiat nousevat esiin kentällä ollessa.

marokko1  marokko 2

Kolmannella ja neljännellä kierroksella en tehnyt isompia virheitä, mutta onnistumisiakaan ei tullut niin paljon kuin ensimmäisinä päivinä. Yhdeksi ratkaisevaksi tekijäksi nousivat avaukset, mutta en voi sanoa että syy karsiutumiseen olisi ollut niissä. Jos puhutaan 1-2 lyönnin marginaaleista kierroksella, ei se tarvitse kuin yhden heikomman putin tai lyönnin ja tulos on valmis. Lopullinen tulos itselläni kisassa oli +5, jolla jäin cut-rajasta 3 lyöntiä. Tietenkin ensimmäisenä nousi pintaan pettymys, koska selkeästi mahdollisuudet olisivat olleet parempaan. Pitää kuitenkin ajatella realistisesti ja katsoa omaa kierroskeskiarvoani kaudelta. Pelasin karsinnoissa samantyyppistä peliä kuin kaudella muutenkin. Jos taas vertaan vuoden takaisiin, ensimmäisiin karsintoihini, pelasin nyt huomattavasti paremmin ja kypsemmin. Kehitystä on siis tapahtunut ja kun vain jatkan laadukasta tekemistä eteenpäin, uskon pääseväni tulevaisuudessa pääkiertueelle.

marokko 3

Marokon reissun jälkeen olen lomaillut ja nauttinut olosta perheen ja ystävien parissa. Kävin myös Rukalla ja pääsin pitkästä aikaa laskettelemaan. Täydellistä vastapainoa golfille! Ja mitkä maisemat siellä olikaan, vau! Minkälaisia värejä taivaalle muodostuikaan, vaikka aurinko paistoi juuri ja juuri neljä tuntia. Oli myös ihana nähdä kunnon talvea! Onneksi nyt myös Mikkelissä on lumiset maisemat, mutta vielä joulun aikaan täällä nurmikko viherti. Vielä tämän viikon lomailen ja otan rauhallisesti, mutta ensi viikolla palaan takaisin mailan varteen.  Treenimotivaatiota ei tarvitse etsiä vaan odotan innolla uutta kautta Let Accessillä.

ruka 4 ruka 5

Pakko vielä lopuksi palata meidän huikeisiin pikkuleijoniin, jotka voittivat maailmanmestaruuden toissa päivänä. Joukkueen asenteesta voisi ottaa mallia moni ihminen! Itse ainakin aion painaa heidän periksi antamattomuuden ja oman tekemiseen uskomisen syvälle omaan mieleen ja muistaa tämän asenteen myös omalla tulevalla kisakaudella. Joukkue nousi hyvin monessa ottelussa takaa-ajo asemasta voittoon, vaikka vastustajina oli kuinka kova joukkue. Otteluita katsellessa oli hauska huomata, kuinka samanlaisia yksi jääkiekko-ottelu ja golfkierros ovat. Maalin hakeminen on samanlaista kuin golfissa birkun tekeminen. Omaan tekemiseen luottamalla, toimimalla pelisuunnitelman mukaisesti kärsivällisesti ja olemalla rohkea auttavat sekä maalin että birkun teossa. Pikkuleijonat pysyivät täydellisesti omassa pelisuunnitelmassa ja luottivat omaan tekemiseen, joka palkittiin lopulta parhaalla mahdollisella palkinnolla. Onnea pikkuleijonat!

ruka 1

Mukavaa vuoden jatkoa!

 

-Leena

Vastaavia artikkeleita

Ei näytettäviä artikkeleita

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *