Kausi 2016, millainen se olikaan?

Niin se vaan aika vierähtää eteenpäin. Tänään facebookini muistutteli minua kahden vuoden takaisista tapahtumista. Tänä päivänä kaksi vuotta sitten tein viimeisiä harjoituksia Savon Golftiimin Areenalla ennen kuin lähdin Espanjaan ja sieltä ensimmäisiin Naisten Euroopan tourin karsintoihin Marokkoon. Siitä matkasta lähti liikkeelle elämäni reissu ja sillä tiellä olen vielä tälläkin hetkellä. Nyt takana on toinen kausi Let Access Serielilla ja uutta kautta aloitellaan.

Niin kausi 2016, millainen se olikaan? Ensinnäkin, toivottavasti olette pysyneet ajantasalla kauden tapahtumista facebookin ja instagramin avulla, vaikka en ole tänne blogia hetkeen kirjoitellut. Jos ette vielä seuraa minua somessa, niin laittakaahan nyt seurantaan 😄. Pelasin kauden aikana 15 kilpailua, yhdeksässä erimaassa ympäri Euroopaa. Kauden huippuhetkeni koin kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa Englannissa, jossa pelasin nousujohteisesti koko kilpailun ja viimeisen kierroksen tulokseen 70 (kaksi alle par). Sijoituin kaudella sekä Englannissa että Azoreilla top-20 joukkoon. Kauteni päättyi kokonaisrankingin sijalle 42., jonka myötä matkani ammattilaiskentillä jatkuu myös ensi vuonna Let Access Series kiertueella. En voi sanoa, että olisin ollut tyytyväinen kauteeni. Kauteni ei ollut täydellinen mahalasku, koska vähimmäistavoite eli pelipaikan uusiminen saavutettiin, mutta kyllä kaudesta jäi monia asioita hampaan koloon. Niin pelillisesti, taidollisesti kuin fyysisestikin kehityin eteenpäin kauden aikana aika isoinkin askelin (tästä kiitos huipulle tiimilleni Jarnolle, Viiville ja Tonille), mutta kilpailuissa en saanut parasta mahdollista itsestäni irti. Oikeastaan vasta syksyn Ranskan kilpailussa sain oikeanlaisen fiiliksen pelaamiseen ja sen myötä kauden loppuun tuli myös parhaimmat tulokset ja sijoitukset. Ja olihan siellä myös hetki, jolloin johdinkin kilpailua, mutta vielä ei ollut rahkeita taistella voitosta myös viimeisenä päivänä. Unelma Letistä siirtyy nyt vuodella eteenpäin, mutta se unelma on kirkastunut tämän vuoden aikana selkeästi. Haluan olla pelaamassa joku päivä Euroopan kovimmalla naisten kiertueella ja haluan myös menestyä siellä!

leena-syksy

Kuva: Jyrki Suvimaa, Mainostoimisto Groteski

Kausi sisälsi jälleen monia hauskoja ja erilaisia tilanteita ja ajattelin tähän kerätä muutamia kohokohtia

  1. Kauden ensimmäinen kilpailu Ranskassa

Puitteet olivat kohdillaan, resort oli aivan todella hieno. Hinnatkin oli kyllä kohdillaan, ruoka-annokset hotellin ravintolassa taisi olla 15€ ylöspäin. Jos pääsi illallisella alle 27€, niin silloin oli ollut jo suhteellisen halparuoka J. Ranskassa selvitin myös cutin hienolla taistelulla toisella kierroksella. Pelasin toisen kierroksen yhden alle parin ja sen turvin pääsin lyönnillä jatkoon.

  1. Kolme eri maata samalla reissulla

Sveitsin kisan yhteydessä päästiin vierailemaan kolmessa eri maassa. Tällöin vasta ymmärsin miten erilaista elämä keski-Euroopassa on kuin meillä täällä pohjolassa. Pelasimme kilpailun Sveitsin puolella, majoituimme Lichtensteinissa ja kävimme yhtenä iltana syömässä Itävallan puolella. Välimatkat olivat autolla vain noin 10-15 minuuttia. Hassua 😄

  1. Ruotsi ja Ruotsin mökki

Viime vuodesta oppineena, otimme tällä kertaa toisen majoitusvaihtoehdon käyttöön. Halusimme, että mökistä löytyy sentään yksi erillinen huone. Ja sellainenhan löytyi, kiitos AirB&B majoituspalvelulle. Löysimme mökin, joka oli kävelymatkan päässä kentältä ja rannalta, mikä löytö! Mökissä oli sähköt, ilmalämpöpumput, hyvä keittiö ja suihkussa riitti lämmintä vettä, joten eihän sitä muuta tarvitse. Paikka on laitettu mieleen myös ensi vuotta varten.

  1. Pohjois-Espanja ja sen sateet

Kauden kolmas kilpailu oli pohjois-Espanjassa, jossa kilpailimme myös viime vuonna. Molempina vuosina on ollut ongelmia säiden kanssa, mutta tänä vuonna tuli aikamoinen pohjanoteeraus. Kenttä oli niin märkä sateiden takia, että kolme par 4 väylää piti muuttaa par 3 väyliksi. Väylillä ei ollut avauksia varten tarpeeksi kuivaa tilaa. Kisa typistyi myös kahden kierroksen mittaiseksi.

  1. Belgian perhemajoitus

Olin ensimmäistä kertaa Belgian kisan yhteydessä perhemajoituksessa. Kokemus oli oikein mukava ja pyrin jatkossakin olemaan muutamia kilpailuita perhemajoituksessa. Perhe antaa siis yösijan ja yleensä myös hoitaa aamiaiset ja illalliset. Tällä kertaa meidän ”hostmom” ei halunnut meidän stressaavan ruokailuista vaan hän hoiti kokkaamisen niin aamuisin kuin iltaisin. Talo oli myös upea, arkkitehtuurin suunnittelema, jossa piha oli niin iso, että pystyin ottamaan siellä juoksu vetoja. Pihalla oli myös hieno puutarha, jota ”hostmom” hoiti joka päivä golfin pelaamisen ohella. Saimme käyttöön oman huoneen ja kylpyhuoneen.

  1. Azoreiden huikeat maisemat

Tänä vuonna kisamme oli Azoreiden pääsaarella, joten matkustaminen paikan päälle ei ollut aivan niin tuskaista kuin viime vuonna. Jos haluat nähdä vihreää, upeaa luontoa ja pelata samalla muutama kierros golfia, on Azorit juuri oikea vaihtoehto sinulle. Pääsaaren kenttä on mäkinen, mutta maisemat, jotka odottavat kentän korkeimmalla kohdalla ovat upeat. Se, jos mikä, saa mielen kirkastumaan heikon edellisen väylän jälkeen.

azorit-lyonti

Kentän korkein kohta

 

Maisemat hotellilta Azoreilla

Maisemat hotellilta Azoreilla

Pidin kauden viimeisen kilpailun jälkeen ihka oikean loman! Tosin lomallakin oli golfmailat mukana, mutta tällä kertaa pelattiin ihan vaan ”lomagolfia”. Tällä viikolla olen palannut takaisin työn pariin, joskin hallissa harjoitteleminen on vaatinut hieman totuttelua. Viime kausi on analysoitu valmentajien kanssa ja uudet suuntaviivat on tehty ensi kautta varten. Itselläni on luvassa hieman erilainen joulukuu, koska olen koko kuukauden kotona. Tämä tarkoittaa sitä, että saan kahden vuoden jälkeen valmistella joulua rauhassa kotimaisemissa. Onhan sekin mukavaa vaihtelua!

 

loma

Lomatunnelmissa Dubaissa

 

– Leena

Vastaavia artikkeleita

Ei näytettäviä artikkeleita

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *